verhuizen

Permanent naar het buitenland verhuizen is niet niks. Je kunt natuurlijk niet zomaar uit het niets je spullen pakken, vertrekken en nooit meer terugkomen. Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden.

Werk en geld

Hoe ga je jezelf onderhouden als je naar het buitenland verhuist? Wil je een baan of heb je voldoende spaargeld of passief inkomen om jezelf en mogelijk je gezin te onderhouden? Het nadenken over je inkomen zou één van de belangrijkste aspecten moeten zijn alvorens de knoop door te hakken. Het hebben van een baan of bevestigd freelance werk zal een deel van de financiële druk verlichten bij het verhuizen naar een nieuw land. Online freelancen is indien mogelijk een hele goede uitkomst omdat je niet van een locatie afhankelijk bent. Banen zoals programmeren, grafisch ontwerp en schrijven behoren tot de mogelijkheden.

Taal

Welke taal heeft het land waarnaar je verhuist? Kunnen ze ook jouw taal spreken? Als je verhuist, kan het zijn dat je de basis van de taal leren onder de knie kan krijgen. Als je post krijgt zoals rekeningen en bijvoorbeeld ook naar de regeringsgebouwen moet gaan voor bepaald papierwerk, kan het soms een beetje lastig zijn. Voordat je naar een ander land verhuist, probeer dan online gidsen te vinden die alle wettelijke/registratieprocessen beschrijven die je moet doen zodra bij aankomst. Mogelijk moet je ook contracten ondertekenen welke veel (complexe) tekst bevatten en je wilt echt niet dingen ondertekenen die je niet kunt lezen en/of begrijpen. Er zijn wel vertaaldiensten beschikbaar, wat best goed is, maar waarschijnlijk niet perfect. Je kunt ook overwegen iemand in te huren om te helpen met vertalingen, maar dat kan een beetje duur worden.

Kosten om te verhuizen

Verhuizen naar het buitenland kan erg duur zijn, vooral als je van plan bent al jouw bezittingen naar het buitenland te vervoeren. De gemakkelijkste manier om naar het buitenland te verhuizen is door een baan te krijgen die je sponsort. Sommige bedrijven, zoals internationale scholen, betalen zelfs voor vluchten en het verzenden van sommige bezittingen naar het buitenland. Dat geldt echter niet voor iedereen.Natuurlijk is hetniet geheel onverstandig om belangrjike en bruikbare gadgets mee te nemen. Denk aan je telefoon om het thuisfront wat te laten weten, een reisdagboekje, laptop en je camera. Dan kom je al een heel eind!

Plan vooruit voor gezondheidszorg

Als je in het buitenland gaat wonen, zul je onvermijdelijk het gezondheidszorgsysteem tegenkomen. Kijk voordat je vertrekt of jouw huidige zorgverzekeraar je dekt terwijl je in het buitenland bent. Vraag je zorgverzekeraar om medische gegevens en verkrijg alle benodigde vaccinaties. Indien jouw zorgverzekeraar je niet dekt, onderzoek dan van te voren precies hoe het zit in het land waar je van plan bent heen te verhuizen.